Jazz

Opdracht voor totaal interieuradvies: een inrichtingsplan in een voormalig schoolgebouw uit 1907. Het pand staat op de monumentenlijst en er mogen geen architectonische ingrepen plaatsvinden in voor- en zijgevel. Het pand moet geschikt gemaakt worden voor bewoning van een alleenstaande vrouw van midden vijftig met een passie voor jazzmuziek. Er zijn een aantal specifieke wensen waaronder het creëren van een plaats voor huisconcerten en een collageachtig interieur (1 curiosa-object, 1 blijvend ‘oud’  meubel en 1 meubel andere stijl).

Uitwerking. Om de verschillende wensen in het gebouw in te voeren en het uitgangspunt (jazzmuziek) weer te geven zijn niveaus gemaakt: het keuken- en eetgedeelte verlaagd en een deel van de zolder opengebroken. Daardoor ontstond de mogelijkheid voor een vide waarop de privé vertrekken van de bewoner gesitueerd worden en beneden een podiumplek op de oorspronkelijke begane grond hoogte. De keuken en eettafel zijn in het verlaagde gedeelte. De vide is af te schermen door middel van en glaswand met privacy LCD glas.

Het gebruik van de kleur rood, het zwart van de hoogglans zwarte parketvloer, de hoogteverschillen en het lijnenspel (o.a. in de vloer, het behang en het kant om de piano) bepalen verder de subtiele vertaling van de jazzsfeer.