Het begon allemaal met een boekenkast….

Deze klant kwam met de vraag om te helpen met een boekenkast probleem: zij hebben al heel lang dezelfde boekenkast maar zijn er niet meer tevreden mee. De behoefte is om minder boeken uit te stallen en meer opbergplekken en lades in hetzelfde meubel. Gaandeweg het ontwerp gesprek bleek dat echter ook de zithoek niet meer bevalt en de gordijnen ook niet. Het werd dus een heel nieuw ontwerp voor de inrichting van de woonkamer maar wel met de bestaande vloer en kleur van de muren. In de open keuken is een blauw aanrecht. Dit is redelijk bepalend voor de ruimte, daarop aansluiten was wel de wens. Leuk om mee aan de slag te gaan.

In mijn onderzoek naar de wensen/kenmerken van deze klant kwam bij mij naar voren dat behoefte was aan eenheid, warmte, rust en ruimte. Dit heb ik als volgt ingevuld:
Voor de boekenkast is een combinatie gemaakt met deels open boekenplanken, deels dichte kast met 3 lades en een presentatie deel voor kunst.

De kleur groen voor de gordijnen zal een goede toevoeging in de ruimte zijn: het haalt de groene omgeving naar binnen en sluit deze niet af: een mooie zachte overgang wordt bereikt door de linnen/katoenen stof. Ook past deze gekozen kleur goed bij het blauw van het aanrecht en bleek de vrouw des huize’s favoriete kleur.

De huidige zithoek is vrij vol en daardoor moeilijk toegankelijk. Om dit wat losser en opener te maken zonder veel zitplaatsen te verliezen is gekozen voor twee luchtiger fauteuils, een bank met chaise longue opstelling en twee kleinere losse salontafels.

Door deze meubels en door de keuze van de stoffen krijgt de woonkamer een veel luchtiger maar ook warmer uiterlijk.

Reactie van de klant:

“Wij vinden het heel mooi en wij verheugen ons op de uitvoering. Wij bedanken je voor het uitvoerige en deskundige advies en wensen je veel succes met het verder uitbouwen van je praktijk.”