Duurzaam

Waarom Duurzaam ontwerpen?

Sinds lange tijd verdiep ik mij in verantwoord duurzaam ontwerpen.

Ik vind het belangrijk om de aarde in goede staat door te geven aan de volgende generaties. Daarnaast leef ik graag gezond dus gebruik ik het liefst biologische producten en maak zoveel mogelijk zelf.  ‘Kant en klaar’ en ‘pakjes’ komen, als het even kan, mijn keuken niet in. Het is voor mij logisch deze levensstijl ook door te voeren in mijn werk. Dus ontwerp ik met eerlijke materialen en producten die goed zijn voor mens en milieu. De meubels en stoffering komen zoveel mogelijk van fabrikanten die met respect voor de natuur produceren.

Naturel is mooi maar ik combineer dit graag met kleur. Steeds meer bedrijven produceren verantwoord en met behoud van sfeer en kleur. Denk bijvoorbeeld eens aan:

– milieuvriendelijke verven: in alle kleuren te verkrijgen maar wel verantwoord gemaakt en dus gezond voor het binnenmilieu.

– natuurlijke stoffen zoals wol/katoen maar ook nieuwere soorten zoals hennep en bamboe. Deze zijn in diverse kleuren en patronen beschikbaar en geschikt voor vele toepassingen.

– vintage oftewel hergebruik van designmeubels. Ik ben groot fan van de grote designklassiekers uit de vorige eeuw tot aan de hedendaagse ontwerpers.

– designmeubels die ‘cradle to cradle’ worden ontworpen: met geheel nieuwe methoden geproduceerde meubels, zoals de 3D geprinte meubels uit gerecyclede petflessen. De techniek gaat steeds verder.

Dit zijn maar een paar voorbeelden. Laat je verrassen door de vele mogelijkheden en stijlen.