Blog

Graag vertel ik op deze pagina wat mij bezig houd en inspireert. Dit kan van alles zijn: Artikelen die mij opvallen, duurzame of milieubewuste vondsten, museum- of beursbezoeken tot het maken van interieurs of heerlijke gerechten.

Actueel werk bekijken? Kijk eens op Instagram

Posted by on mei 10, 2021 in Nieuws | 0 comments

Instagram is een fijn medium om opdrachten op te publiceren. Al mijn ontwerpen staan tegenwoordig niet op de website meer maar op Instagram. Klik op deze link om naar de betreffende pagina te gaan.

Kijk ook eens op de Instagram pagina van Studio Frissemixx. Hier staan de uitgevoerde projecten die ik in samenwerking heb gemaakt. Klik op deze link om naar de betreffende pagina te gaan.

Ben je geïnteresseerd geraakt in een uniek interieurontwerp van mijn hand? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek: bel 06-14768649 of mail naar info@leon10interieurstyling.nl.

Samenwerking en Instagram

Posted by on mrt 11, 2016 in Nieuws | 0 comments

Leon10 Interieurstyling is een samenwerking aangegaan met interieurontwerper Vereen, samen vormen zij Studio Frissemixx. De samenwerking geeft ons bredere mogelijkheden voor onze dienstverlening. Voor al uw interieurvragen: van advies tot realisatie. Alle nieuwe opdrachten en inspiratie kunt u vanaf heden bekijken op de Instagram pagina:  Studio FrissemixxFlyer studio Frissemixx, versie defefinitief

Licht en gezondheid: een lichtpuntje in deze donkere dagen

Posted by on dec 24, 2013 in Blog, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Licht en gezondheid: een lichtpuntje in deze donkere dagen

Kerst 2013Licht is vaak een ondergeschoven kindje. Toch is het niet alleen prettig voor onze ogen, het is ook voor onze gezondheid belangrijk om met goed licht te werken. Het benodigde licht is voor elke situatie anders. Op de Nationale Kunstlichtdag van afgelopen 14 december is mij nog meer duidelijk geworden dat licht ook voor de gezondheid van de mens zo belangrijk is: foute verlichting kan zelfs ons bioritme verstoren. Er is veel te zeggen over verlichting maar ik neem je in deze donkere dagen graag even een stukje mee in de wereld van gezond licht.

Deze tekst schrijf ik op een wel heel donkere stormachtige laatste dag voor kerst. Zelfs overdag moeten de lampen binnen aan. Dit is ook een gezellige tijd maar voor ons lichaam is dit wel donker en heeft het behoefte aan goed licht: zowel om te werken als om te relaxen! Ook daglicht wel te verstaan: elke dag naar buiten is in deze dagen aan te raden.  Zodra de zon even schijnt en er niet teveel UV straling is: goed voor de vitamine D aanmaak in het lichaam. Die houdt de winterdepressie weg.

Eigenlijk is het belangrijk te zien hoe het daglicht verloopt: de ochtend begint met blauw licht: dit stopt de aanmaak van melatonine om zodoende goed wakker te worden: “de ochtendstond heeft goud in de mond”. En naar de avond toe kleurt de lucht meer rood (de ondergaande zon kleurt rood weg) en wordt de aanmaak van melatonine weer aangezet. Zo is ook het bioritme van de mens opgebouwd.

Om dit ritme te benaderen zou ik voor het licht binnen aanraden verschillende lichtbronnen te gebruiken. De ouderwetse gloeilamp is verboden vanwege veel energieverbruik maar heeft wel het complete lichtspectrum (zoals wij kunnen waarnemen en zoals de dag verloopt). De fabrikanten willen dat wij massaal overgaan op LED verlichting. Het kleurenspectrum van de gloeilamp is echter nog niet volledig in de LED-verlichting: er wordt veel aan gewerkt maar er zit vaak nog te veel koel ‘blauw’ in dit licht wat er voor zorgt dat de mens geen melatonine aanmaakt. Met name ’s avonds is dit een probleem, want dan willen we juist gaan slapen. Het natuurlijke verloop uit de gloeilamp wordt wel benadert door de halogeenlamp.

Halogeen lichtspectrum

Probeer de natuurlijke weg eens: met dynamische verlichting in huis of werksituatie. Dit houdt in dat je gebruik maakt van verschillende bronnen en daarbij zoveel mogelijk daglicht binnen laat komen. Ondersteund door in de ochtend wat meer ‘blauw’ licht van de LED verlichting om wakker te worden en in de middag en avond overgaan naar steeds warmer ‘rood’ licht van bijvoorbeeld de halogeenlamp of kaarslicht om zodoende het lichaam te helpen weer over te kunnen gaan naar slapen: het aanmaken van melatonine mogelijk maken. En tussendoor overdag nog een lekkere wandeling buiten voor de broodnodige vitamine D. Zo komen we de winter wel door.

Maar wat moet je toch op zo’n donkere dag als vandaag? Ik zou zeggen: lekker met een boek en warme chocomelk op de bank en veel kaarsjes aan en wissel het af met een lekker frisse wandeling buiten.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en veel verschillende lichtpuntjes voor 2014

Publicatie: Moodboards en paletten: de kleuren van 2014

Posted by on nov 10, 2013 in Blog, Nieuws | 0 comments

Leuk! Ik ben door Stylink (de website voor stylisten) gevraagd mee te werken aan een artikel waarin ik mijn visie op de kleur van 2014 geef. De kleur van het jaar wordt elk jaar door vooraanstaand verf- en coatings onderneming AkzoNobel uitgekozen. De kleur wordt vervolgens toegepast in mode en interieur. Dit jaar staat de kleur Teal centraal.

Visie kleur 2014_beeld Stylink

Zie voor mijn tekst en beeld de publicatie op www.stylink.nl: http://nieuw.stylink.nl/blogs/3-blogs/1692-stylink-professionals-de-kleuren-van-2014#Leon10

 

Inspiratie Woonbeurs 2013

Posted by on okt 13, 2013 in Blog, Nieuws | 1 comment

Als interieurstylist ga ik graag naar beurzen en musea. Zo ging ik ook heerlijk inspiratie opdoen in de drie grote hallen in de RAI in Amsterdam bij de Woonbeurs.

Verschillende interessante en mooie meubels tegengekomen. Dit keer vielen mij een aantal elementen in de badkamersfeer op: schitterende wastafels van duurzaam verwerkt hout van Van Wijk Dutch design. En een even duurzaam maar vernieuwend materiaal als een mengsel van polyacrylaat en natuurlijke materialen van Bliss Badkamermeubelen.

jacob_van_ruysdael-houten_wasbakken4  bliss-submarine-download

Maar ook het vernieuwende concept Pixel (ontwerp van Boudewijn Roest, via www.marike.com): door het combineren van modules stel je je eigen combinatie samen.

Pixel badkamermeubel Pixel badkamermeubel 2

En wat zijn de trends dit najaar en voor 2014?
Eerder heb ik gelezen dat volgens AkzoNobel diep blauw de kleur is van dit jaar. Ditzelfde geldt voor Pantone: Monaco blue. En voor 2014 is dit dan teal (een soort groen/blauw). Maar zie je dit ook op de beursvloer terug? Ik zie er wel blauw maar voornamelijk gewoon heel veel kleuren tegen (en behoorlijk uitgesproken). Met daarnaast ook veel folkloristische dessins, veel jaren vijftig en af en toe de glamour stijl of een pasteltintje.

IMG_2008  IMG_2048

 

Volgens een interview met een trendwatcher hoorde ik dat als veel kleuren gebruikt worden dit betekent dat de crisis nog voortduurt: zodra de dames weer in’ little black dresses’ gaan lopen (in het zwart dus) dan pas zou de crisis voorbij zijn. Nu is alles nog met kleur en kleur geeft de mens hoop.

Op zich houd ik juist wel van kleur dus ik zie het niet alleen als crisiskleur en laat mij daar ook niet toe verleiden. Houd het gewoon sowieso lekker vrolijk in huis: laat je niet alleen leiden door wat de trends je voorschrijven maar neem het voor kennisgeving aan en kies uit het hele palet wat bij je past. Er is nu zo veel mogelijk en verkrijgbaar dat er altijd iets tussen zit in jouw eigen stijl. Dat is waar ik voor wil pleiten: iedereen een warm persoonlijk thuis ongeacht de trend!

 

Verrassende inspiratie

Posted by on mei 18, 2013 in Blog, Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Verrassende inspiratie

Oftewel: hoe gek kan het lopen als je voor de ene expositie gaat en daarin teleurgesteld wordt en diezelfde middag door een andere compleet door het dak gaat!

Ga ik op 19 april vol verwachting met een vriendin naar de Kunsthal in Rotterdam om inspiratie op te doen bij de expositie 100 jaar Pastoe. Ik heb hoge verwachtingen, omdat ik het merk Pastoe erg mooi vind: de eenvoudige strakke vormgeving en de fraai weggewerkte sluitingen van hun kasten zijn subliem. Helaas wordt ik teleurgesteld: ik vind de vormgeving van de tentoonstelling niet passend: het door de dikke vilten doeken lopen is benauwend en er staat naar mijn gevoel erg weinig in verhouding tot de grote ruimte. Wat er staat aan meubels is ook erg afgeleefd. Kortom: mij was de bedoeling van de conservator niet duidelijk en mijn vriendin en ik waren snel klaar met deze expositie. Hoezeer het ook een ontmoeting was met de vele bekende meubels.

IMG_1211  IMG_1210

We lopen naar het museumrestaurant om te lunchen en we vinden het al zo extreem druk in het museum, waarbij we niet geheel door hebben waarom: het zal toch niet zijn voor die tentoonstelling van Jean Paul Gaultier?…. We besluiten na de lunch onze jas te pakken maar zien toch wel een erg druk bezochte zaal naast de garderobe: is die expositie van Jean Paul Gaultier dan toch zo de moeite waard??? Oké wij gaan ook een blik werpen. Dan worden we compleet verrast: dit is zo’n mooi overzicht van zijn werk dat we omver geblazen worden van de hoeveelheid die er tentoongesteld wordt: er komt geen einde aan. En zulke mooie uitvoeringen van de diverse thema’s dat ik er erg van onder de indruk ben. Dit zijn nog eens vertalingen van hetgeen hem als onderwerpen intrigeerden.

IMG_1252  IMG_1236  IMG_1267

Dat is het dus ook wat ik met mijn interieurontwerpen probeer: een vertaling maken van hetgeen je als informatie meekrijgt van een klant. Niet direct 1 op 1 maar als een verwijzing naar. Ook soms duidelijk zichtbaar waar de inspiratie vandaan komt mag, maar dan wel op een originele manier verwerkt! Zo vrij te zijn als hij… Ik wordt er die middag weer zo op gewezen dat alles draait om je passie te volgen dat deze tentoonstelling mij diep raakt.

Oftewel: bij inspiratie of geïnspireerd raken staat niet van te voren vast waar en hoe je dit opdoet. Laat je verrassen en je komt de mooiste dingen tegen waardoor je geraakt wordt en juist veel vrijer kan gaan denken.

Licht en blij ging ik weer naar huis.