Woonkamer verrassend anders

Opdracht basisadvies: herinrichten woonkamer met zoveel mogelijk de eigen meubels. Wensen: plek creëren rondom kachel en tv en niet lijkend op vorige situaties. Grote kast niet verplaatsen (speciaal voor deze plek gekocht).

Uitwerking. Er is een tweetal ontwerpen gemaakt: een met de voorkeuren zoals de klant heeft aangegeven en een waarin toch de grote kast is verplaatst. Hierdoor wordt namelijk een heel ander effect gecreëerd met deze kast en plek waar deze nieuw komt te staan: een bibliotheek-achtige ruimte in plaats van de gedoodverfde plaats voor de eettafel (wat de klant ook juist niet wilde). Daardoor ontstond in de zithoek ook meer ruimte: het is veel lichter geworden in dit gedeelte van de woonkamer (de donkere houten kast domineert niet meer). Er is ruimte om de tv en de kachel te combineren in een iets andere opstelling. Er is ook voor gekozen om de kunsten van de bewoner te gebruiken door hem een tv-meubel en bijzettafeltje te laten maken van staal.

reactie klant: ja dit is het helemaal. Het ontwerp met de verplaatste kast ga ik gelijk uitvoeren! (foto’s volgen nog)